Voordelen van PVC Vloeren

Inmiddels weten veel mensen de voordelen van PVC vloeren zeer te waarderen. Het is echter wel belangrijk dat je een vloer kiest die veilig en duurzaam is. SimpLay is nog veel meer dan dat! De Loose Lay vloeren van Expona SimpLay kun je zo neerleggen op een egale ondergrond. Dit kan bijvoorbeeld over een bestaande laminaatvloer zonder te brede v-groef of rechtstreeks op de cementdekvloer.Een extra ondervloer is ook al niet nodig!

De feiten op een rijtje

Waarom kiezen voor een PVC vloer?

Stil

PVC geeft een heerlijke woonbeleving en je kunt er alle kanten mee op. Van badkamer tot woonkamer en van visgraat tot robuust eiken. De voordelen zijn altijd hetzelfde, alleen jij kiest de stijl.

Net echt

Wij bezorgen met liefde gratis stalen. Je krijgt dan ook altijd een compleet deel. Dit zodat je zelf kunt ervaren dat SimpLay verbluffend mooi en nier van echt te onderscheiden is.

Geschikt voor vloerverwarming

PVC-vloeren zijn zeer geschikt voor vloerverwarming. Het materiaal en de dikte zorgen ervoor dat de warmte goed geleid. De PVC vloer wordt dus sneller warm en daardoor de ruimte ook. Zo heb je een optimaal rendement waarmee je flink wat energie kan besparen.

Veilig en verantwoord

SimpLay is voorzien van alle belangrijke keurmerken en zeer slijtvast. Een PVC vloer die een leven lang mee kan.

Ontdek in 2 minuten de kracht van SimpLay PVC Vloeren

Niet klikken, niet lijmen, gewoon leggen!

Video afspelen

Veel gestelde vragen

SimpLay is innovatief en loopt ver voorop in de markt. Logisch dat dit wat vragen kan oproepen. De meest gestelde vragen hebben we hieronder uitgelicht. Staat je vraag er niet tussen? Aarzel niet en neem contact op!

Allereerst het legsysteem, dat is een unieke vinding. De delen liggen los en zijn zó zwaar en zó flexibel dat ze gaan liggen als een magneet op ijzer. Rondom wordt de vloer pas aan de muur gesneden maar mede dankzij de antislip onderzijde is verschuiven onmogelijk. Daarnaast heeft Expona Simplay een topslijtlaag van maar liefst 0.7 mm wat de vloer nagenoeg onverwoestbaar maakt. Expona Simplay is in Duitsland goedgekeurd door de DIBt (Deutshes Intitut für Bautechnik) en dat maakt het pas echt bijzonder! Zie hier de rapportage
Jazeker, dat is erg gemakkelijk. Het enige wat je nodig hebt is een stanleymes. Je kunt zien hoe eenvoudig het is via deze video. Een ‘normale’ pvc vloer kun je niet zelf leggen. Met die vloeren is egaliseren altijd noodzakelijk omdat ze erg dun zijn en je elke oneffenheid er doorheen ziet. De stroken zijn meestal maar 2 mm dik en moeten daarom verlijmd worden, dit vereist wel enige ervaring.
Een Expona Simplay pvc vloer is onderhoudsvrij dankzij een speciale Simplay PUR coating bovenop de 0.7 mm topslijtlaag. Hierdoor is alleen schoonmaken voldoende. Zorg wel voor goede deurmatten want als er slijtage komt in de toekomst dan is zand meestal de oorzaak. Als er toch een deel beschadigd raakt kan deze snel en eenvoudig verwisseld worden.

De toplaag is hierin doorslaggevend. De meeste vloeren hebben een toplaagdikte van 0.3 mm voor licht gebruik zoals slaapkamers. De vloeren met een toplaagdikte van 0.5 mm zijn voor woonkamer gebruik. Expona Simplay heeft een toplaagdikte van maar liefst 0.7 mm en dat is een projectkwaliteit. Je hoeft je in elke situatie nooit geen zorgen te maken over de kwaliteit. Tevens heb je een fabrieksgarantie van maar liefst 15 jaar, ook als je de vloer zelf heeft gelegd.

Ja, dat kan perfect want Expona Simplay heeft een hele lage Rc-waarde van 0.0226. Veel nieuwbouwwoningen worden voorzien van vloerverwarming omdat het zeer comfortabel is en gezonder. Ook laten veel mensen vloerverwarming infrezen in hun bestaande cementdekvloer. Ook zie je tegenwoordig steeds vaker vloerkoeling, ook dat is geen probleem in combinatie met een SimpLay pvc vloer.

Op zoek naar wooninspiratie?

Schrijf je in en blijf op de hoogte! Tip; bekijk voor wooninspiratie ook eens myperfectinterior.nl